Home

Přírodní zahrady - exkurze Brno a okolí 12.5.2013

V rámci projektu Přírodní zahrady pro Bílé/Biele Karpaty se uskutečnily 2 exkurze do Přírodních zahrad a Ukázkových přírodních zahrad Jihomoravského kraje.

První z exkurzí  proběhla dne 12.5.2013 do školní přírodní zahrady ZŠ Rousínov, školní přírodní zahrady ZŠ Waldorf Brno, ukázkové přírodní zahrady Jezírko Brno a přírodních zahrad manželů Vlašínových Brno-Ořešín.

Druhá z exkurzí proběhla dne 13.6.2013 a v rámci ní jsme navštívili ukázkovou bylinkovou zahradu ve  Valticích. Odtud jsme pak pokračovali do ukázkové přírodní zahrady v rakouském Tullnu.

Exkurze sloužily jako příklady dobré praxe a motivace zájemců o přírodní zahradničení ve Zlínském a Trenčínském kraji. Seznámili jsme se zde s různými typy přírodních zahrad (soukromé, školní, ukázkové určené pro turisty, místní obyvatele, výuku) a zároveň jsme se díky odborných výkladů lektorů dozvěděli v terénu o jednotlivých prvcích přírodních zahrad, způsobu obhospodařování a využití Ukázkových přírodních zahrad pro veřejnost a šíření myšlenky přírodě blízkého zahradničení.