Titulní stránka » Nabídka programu

Potravinová soběstačnost - workshop

Tato akce již proběhla.

Termín: 3. 6. 2016 od 18.00 do 5. 6. 2016 13.00
Místo konání: Hostětín

Alena Suchánková učí permakulturu - nejen jak permakulturně zahradničit, ale též jak převzít permakulturu jako způsob života. Před pěti lety se přestěhovala z Brna na venkov. Ukáže vám svůj pohled, praktické postřehy a zkušenosti ze snah o udržitelný způsob života a lokální potravinovou soběstačnost.

Témata a a klíčová slova, která na workshopu nezapadnou:

  • změny klimatu, voda v krajině a na zahradě
  • lokální potraviny - snahy o 100% soběstačnost 
  • potravinová bezpečnost a lokální soběstačnost na vesnici i ve městě
  • rady a tipy na uchovávání jídla v domě i bytě, aktuální sezónní tipy jak lépe nakupovat, uchovávat a méně vyhazovat
  • ne-plýtvání potravinami (jednoduché recepty)
  • pěstování vlastního jídla jako výzva, radost, těžká dřina, žrout času, nutnost...
  • komunitní zahrady
  • komunitou podporované zemědělství, alternativní pěstování
  • přírodní permakulturní zahrada
  • jedlá zahrada v praxi
  • příprava dobrot z potravin ze zahrady a lokálních zdrojů, mletí pohanky
  • synergická zahrada
  • permakultura nejen jako styl zahradničení, ale jako způsob života
  • jak začít s potravinovou soběstačnosí ve městě a jak na venkově
  • burza semínek

Zkušenosti, sdílení, praktické rady a tipy, prezentace z našich zahrad, filmy, které na internetu neuvidíte. Uchováváte-li vlastní semínka, přivezte nějaká na výměnu.

Lektoruje Alena Suchánková (PermaNET) - zahradnice, lektorka, spisovatelka a projektová manažerka. Učí permakulturu, zabývá se lokálními komunitami, LETS a hnutím Transition.

Cena: 1860 Kč zahrnuje účast na kurzu, ubytování a stravování. Ubytování je zajištěno ve 2, 3 a 4-lůžkových pokojích.

Kontaktní osoba: Karla Vincenecová, karla.vincenecova@veronica.cz; 572 630 670

 

Tento projekt je realizován za finanční podpory SFŽP ČR a MŽP. www.sfzp.czwww.mzp.cz

Zaujala vás tato akce?

Podělte se o ni s vašimi přáteli!