Titulní stránka » Nabídka programu

Principy řezu ovocných stromů - 11.- 12. březen 2017 - tento kurz je již plně obsazen

Tato akce již proběhla.

Termín: 11. 3. 2017 od 09.30 do 12. 3. 2017 13.00
Místo konání: Hostětín

Význam a pravidla řezu. Zapěstování mladých stromků, údržba plodících výsadeb, zmlazování stárnoucích stromů. Správně volený termín a techniky u jednotlivých druhů, odrůdová specifika. Rozdíly v řezu extenzivních kmenných stromů a intenzivních nízkých tvarů (zákrsky, vřetena, ovocné stěny). Praktické ukázky řezu kmenných tvarů jádrovin. Výchovný, opravný, udržovací a zmlazovací řez. Praktické ukázky řezu nízkých tvarů  - štíhlých vřeten jabloní.

Plánovaný časový plán kurzu:       Sobota: 9.30 - 12.30 dopolední blok - teorie v sále; 14-18 odpoledne:  sad (a až nám bude zima, pokračování v sále či možnost návštěvy moštárny), 19-  pokračování v sále - dotazy, staré odrůdy..    Neděle: 9.00 - 10.00 teorie v sále (výsadba, množení), 10.00-12.30(13) - sad

Lektoři:

Ondřej Dovala

Místo konání:

Centrum Veronica, Hostětín 86 ( Jak se k nám dostanete? )

Teoretická část  bude probíhat v sále vzdělávacího Centra Veronica. Praktická část v extenzivním sadu za Centrem Veronica, v sadech v blízkém okolí Hostětína.

Cena kurzu: 

Je nutno se předem přihlásit.  Poplatek 1 000 Kč / 2 denní kurz.   Na kurz je možno vystavit dárokový certifikát.

Ubytování:

Můžete využít nabídky ubytování v penzionu Centra Veronica v 2-4 lůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením.  Dům je obklopen rozlehlým sadem, který je certifikován jako ukázková přírodní zahrada. Cena ubytování je 350 Kč/lůžko/noc. Ubytování není podmínkou účasti a jeho cena není zahrnuta v ceně kurzu.

Stravování: 

Vaříme převážně z bio-potravin, z fair trade produktů a místních surovin z našeho regionu. Nabízíme snídaně formou švédského stolu, obědy (včetně polévky) a večeře včetně nápojů. Tento kurs budeme vařit bezmasou stravu. Ceny dle ceníku. Pro případné individuální stravování je k dispozici kuchyňka – vařič, trouba, lednička, mikrovlnná trouba, varná konvice, základní nádobí (příbory, talíře, hrníčky, hrnce,…). Stravování není zahrnuto v ceně kurzu.

Bližší informace poskytne:

Karla Vincenecová | [email protected]  | 572 630 670

 

Zaujala vás tato akce?

Podělte se o ni s vašimi přáteli!